In opdracht van verduurSaam heeft Bouwvisie van 55 woningen in Zeddam en Lichtenvoorde infrarood opnames gemaakt van de voorgevels. De bewoners kunnen in een vervolggesprek adviezen over energiebesparing, binnenklimaat en comfort krijgen. Zie hieronder het persbericht op de site van verduurSaam.

Op donderdag 11 en vrijdag 12 december is onze verduurSaam-deskundige bij woningen in een aantal wijken in Zeddam en Lichtenvoorde langs geweest om warmtefoto’s te maken. Bewoners uit de wijken krijgen de warmtefoto’s omdat zij op de informatie-avonden zijn geweest.

Op de warmtefoto is te zien waar in de woningen warmte verloren gaat. Zo kan in beeld worden gebracht waar de isolatie niet optimaal is, of waar nog warmteleken zitten. Hierdoor kunt u als bewoner gerichter actie ondernemen en zo het warmteverlies tegengaan, waardoor de stookkosten omlaag gaan en het wooncomfort omhoog.

Graag helpen wij bewoners verder met het interpreteren van de warmtefoto en een advies op maat. Als u dat wil, dan komt een verduurSaam-deskundige bij u thuis voor een vrijblijvend gesprek. Daarvoor zijn twee mogelijkheden:

1. Het persoonlijk adviesgesprek
Een verduurSaam-deskundige komt u bij u langs en gaat met u in gesprek over uw wensen en behoeften. Tevens bekijkt hij de huidige situatie van de woning. Op basis van deze inspectie en het gesprek ontvangt u een rapport met daarin de belangrijkste conclusies, waarmee u verder kunt. De gereduceerde* kosten voor dit adviesgesprek en rapport bedragen €50,-.

2. Het maatwerkadvies
Voor het maatwerkadvies komt de verduurSaam-deskundige bij u langs om alle essentiėle onderdelen van uw woning op te meten en door te rekenen. Hierbij kunt u denken aan de mate van isolatie en de aanwezigheid van energiezuinige apparaten. Ook zal de deskundige met u in gesprek gaan om uw wensen en behoeften te peilen. U ontvangt na afloop een uitgebreid advies op maat waarin concreet de beste mogelijkheden in uw situatie staan beschreven, wat deze mogelijkheden kosten en wat ze opleveren. Tevens ontvangt u op basis van de metingen en berekeningen een officieel energielabel. Dit is vanaf 1 januari 2015 voor iedere woning in Nederland verplicht. De gereduceerde* kosten voor dit maatwerkadvies, het uitgebreide rapport en het energielabel bedragen €200,-.

* De provincie Gelderland betaalt het grootste deel van de advieskosten. Hierdoor blijft voor u slechts een klein deel van de werkelijke kosten over.

Beide adviezen zijn geheel vrijblijvend en uitsluitend bedoeld om op basis van uw wensen en uw woning de beste mogelijkheden in kaart te brengen. Via de website van verduurSaam kan er een aanvraag voor een adviesgesprek of maatwerkadvies worden gedaan.

www.verduursaam.nl/images1/verduursaam/data/AanvraagformulierverduurSaam-advies.pdf