Waarom werken met een Bouw Informatie Model?

BIM is een werkmethodiek waarbij in een 3D Bouw Informatie Model (BIM) integraal wordt samengewerkt door diverse disciplines in de bouwsector. Bouwkunde, bouwfysica, constructie en installaties worden samen in één digitaal gebouwmodel verwerkt in 100% op elkaar afgestemd.

Alle verstrekte gegevens, dus ook “platte” tekeningen (in DWG of PDF), worden gegenereerd uit het centrale model en zijn dus altijd accuraat. Daarnaast kunnen er uittrekstaten, elementtekeningen en 3D visualisaties worden verkregen uit hetzelfde model. Daardoor krijgt men een veel beter inzicht hoe het gebouw ruimtelijk, constructief en installatietechnisch in elkaar steekt.

Hoofdwerkzaamheden BIMing

Wat doen we?

BIMing richt zich op de zakelijke markt voor zowel woning- als utiliteitsbouw. Wij verzorgen het digitale tekenwerk voor uw project, van VO tot productietekening. Wij zijn specialist in het integraal  uitwerken van een ontwerp, waarbij in alle facetten van het proces de benodigde informatie beschikbaar is. Dit doen we door intensief samen te werken met onze adviseurs in constructie, bouwfysica en installaties.

Voor zowel nieuwbouw als verbouw bieden wij de volgende diensten:

 • Aanvraag Omgevingsvergunning
 • Uittrekstaten t.b.v. calculatie
 • Werktekeningen voor de bouwplaats
 • Detailtekeningen
 • Productietekeningen (2D en 3D) voor de werkplaats en toeleveranciers
 • 3D visualisaties voor promotionele doeleinden
 • BIM-management (het samenvoegen en controleren van externe modellen)
 • 3D inmeten van bestaande gebouwen

Voordelen van uitwerken in BIM

 • Integrale samenwerking tussen verschillende disciplines, dus minder kans op informatieverlies en bouwfouten.
 • Elementen welke zijn geproduceerd m.b.v. het model komen pasklaar op de bouwplaats
 • Eenvoudiger calculeren
 • Door middel van Clash-detection kunnen conflicten tussen verschillende disciplines vroegtijdig worden opgespoord en verholpen. Bijvoorbeeld installaties welke door bouwconstructies gaan
 • Gebruik van elementen van toeleveranciers, dus gegarandeerd de juiste pasvorm
 • Beter inzicht in een gebouw en ruimten door de 3D visualisaties

Impressie doorsnede Ketelhuis DRU Industriepark Ulft

Impressie foto transformatie Ketelhuis naar NoM kantoor DRU Industriepark

Bouwvisie kantoor 3D

Ballast Nedam -Laudy BENG conceptwoning bouwkundig

Ballast Nedam -Laudy BENG conceptwoning E-installaties

Ballast Nedam -Laudy BENG conceptwoning W-installaties

Ballast Nedam -Laudy BENG conceptwoning betoncasco

Over BIMing

BIMing is een samenvoeging van BIM en ingenieurs. Ons team heeft een brede kennis in de gehele bouwsector opgedaan gericht op bouwfysica, duurzaamheid en installatie sinds 2003. Sinds 2010 zijn we actief bezig met het 3D modelleren van gebouwen middels Revit en Adomi. Door continu te zoeken naar nieuwe mogelijkheden op het gebied van digitaal tekenwerk gaan we mee met de nieuwste ontwikkelingen in de bouwwereld.

Frank Postma

BIM trainingen

Natuurlijk wilt u als opdrachtgever het maximale aan mogelijkheden uit het 3D model. Ook in de werkvoorbereiding en op de bouwplaats heeft het kunnen bekijken van een 3D model grote voordelen. Hiervoor is zelf geen dure software of apparatuur benodigd! Graag leggen wij u in een efficiënte workshop de mogelijkheden en de basis van het programma uit. Waarna u thuis of op de werkvloer gebruik kan maken van de door ons geproduceerde 3D modellen.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden neem dan contact met ons op via onderstaande gegevens. Op het “nationaal BIM platform” wordt in duidelijke taal meer uitleg gegeven over de achtergrond en betekenis van BIM voor de bouwwereld.